Kosova Forum

Me sa duket ju nuk jeni te Kyqur.Ju Lusemi Te Kyqeni Apo Te Regjistroheni Ne Forum Ku nuk merr me shum se 30sec kohe

Ec Me Brezat e Ri

Mire Se Vini Ne Forumin e : " Kosova-Forum "

  ketu postoni vjersha te ndryshme

  Share
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:06 am

  postoni vjersha te ndryshme....................................................
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:07 am

  fjalet e qirit
  Në mes tuaj kam qëndruar
  E jam duke përvëluar,
  Që t'u ap pakëzë dritë,
  Natënë t'ua bënj ditë.


  Do të tretem, të kullohem,
  Të digjem, të përvëlohem,
  Që t'u ndrinj mir' e të shihni,
  Njëri-tjatërin të njihni.


  Për ju do të rri të tretem,
  Asnjë çikë të mos mbetem,
  Të digjem e të qanj me lot,
  Se dëshirën s'e duronj dot.


  Unë zjarrit nuk i druhem
  Dhe kurrë s'dua të shuhem,
  Po të digjem me dëshirë,
  Sa të munt t'u ndrinj më mirë.


  Kur më shihni se jam tretur,
  Mos pandehni se kam vdekur;
  jam i gjall' e jam ndë jetë
  jam në dritët të vërtetë,


  Unë jam në shpirtin tuaj,
  Mos më kini për të huaj,
  M'është falurë durimi,
  Andaj po digjem si trimi,


  Se ma k'ënda t'u bënj mirë,
  Të mos mbeti n'errësirë.
  Jakëni rreth meje rrini,
  Flisni, qeshni, hani, pini,


  Në shpirt kam dashurinë,
  Pa digjem për njerëzinë,
  Lemëni të përvëlohem,
  nukë dua më të ftohem,


  Dua ta djek trupn' e kretë
  Për atë zotn' e vërtetë.
  Me zjarr ta djek mushkërinë
  E të tretem për njerinë,


  Bashkë me gëzimt të tija
  të vete te perëndia.
  Unë dua njerëzinë,
  Mirësin' e urtësinë.


  Në bëhi shokë me mua,
  Në më doni si u dua,
  Njëri-tjetërin në doni,
  Të paudhë mos punoni.


  O zëmëra fluturake,
  Qasju pakë kësaj flake!
  Mase krahët t'i përvëlon,
  Po dhe shpirtin ta shënjtëron.


  Unë duke përvëluar,
  Njerëzit i kam ndrituar.
  Kam qënë mik me njerinë,
  Andaj i di e më dinë.


  Gjithë tuajt' i kam parë,
  Mëm' e at' e fis e farë,
  Si tani gjithë i kam ndër mënt,
  Që rrininë më këtë vënt.


  Edhe sot nër ju ata shoh,
  Se shpirtin e tyre ua njoh,
  Dhe unë si ju jam ndruar
  E jam përzjer' e ndryshuar,


  Pa jam bërë shumë herë
  Zjar e uj' e balt' e erë.
  Jam një shkëndijë pej qielli
  dhe një drudhëzë pej dielli.


  Edhe ndër qiej fluturonj,
  Edhe brënda në det qëndronj,
  Shumë herë fle në baltë,
  Diku ndodhem dhe në mjaltë


  Bënem qëngj e kec i pirë,
  Lul' e bar e gjeth i mbirë.
  Dua shumë fjalë t'u them,
  Po trëmbem mos i bënj ujem.
  E ku shkruhenë në kartë
  Fjalët' e gjuhësë zjarrtë?


  Last edited by Elda on Sun May 17, 2009 10:08 am; edited 1 time in total
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:07 am

  Dëshira

  Zot!
  Sot
  Jam,
  Kam,
  Shoh,
  Njoh,
  Rronj,
  Shkonj;
  Kam gas
  Dhe flas
  E them
  Të kem
  Ditë,
  Dritë,
  Jetë,
  Vetë,
  Ah, dua,
  Që thua,
  Të mos vdes,
  Po të mbes
  Përjetë
  Të ketë
  Shpirti im
  Pa mundim
  Shëndenë
  Të jenë
  Me mua
  Sa dua.
  Sonte jam gjall',
  E jam mirë,
  Po kam dhe mall
  E dëshirë,
  Zot i vërtetë
  I gjithësisë!
  Të rronj përjetë
  Ndaj njerëzisë!
  Ti ke në dorë,
  Çdo gjë që të duash;
  Nukë je i gjorë,
  Arrin që të thuash;
  Pa bëhenë gjithë ç'dua,
  Po të më dëgjosh mua,
  Le të bëhetë thua,
  Dhe gjithë janë bërë!
  Atë që thua ti vetë,
  Zot i math e i vërtetë!
  Ajo bënetë në jetë,
  Edhe mbaronet' e tërë!
  Ti epi jetë njerëzisë,
  Shto e beko dhe bagëtinë,
  Se ti je Zot' i gjithësisë,
  Në dorëz' e ke mirësinë
  Njerëzis' epi jetë të gjatë,
  Mundimet fare nga jeta ngreji,
  Djepinë shkret' e lugënë thatë
  Mos e shih kurrë, po mbushur leri.
  Fal
  Dhe ep
  Gjithë ç'ke
  Nga të mirat,
  E të pështirat
  Hidhi këtje,
  A vari më ndonjë grep,
  A mbuloji më ndonjë mal,
  E lërë vetëm mirësitë,
  Fal edhe dritë e jet' e ditë
  Le të prehet gjithë njerëzija
  E të mos ketë kurrë të këqija;
  Ligësitë, djallëzitë e marrëzitë
  Le të mos rrojnë paskëtaj edhe një ditë
  Veç mirësija në këtë jetë të mbretëronjë,
  Urdhëri yt, puna jote, Zotth' i math e i vërtetë,
  E v^ërteta le të rronjë, gënjeshtra le të pushonjë
  Bëj si të duash, ç'të them unë Zot i vërtetë? Ti e di vetë!
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:09 am

  Mejtimi

  Rri mejtohem shumë herë
  Tek perëndon yll'i zjarrtë,
  Edhe hapetë një derë,
  Soje rrjeth një drit' e artë.
  Retë, nga pak' e nga pakë,
  Marrën një tjatër fytyrë,
  Bënenë të kuqe flakë,
  E deti ndrin si pasqyrë.
  Oh! sa të bukura janë
  Fushatë që gjelbërojnë,
  Qiejtë që s'kanë anë,
  Luletë që lulëzojnë,
  Zoqthitë që flasin belbër
  E fluturojnë ndë erë,
  Pyll'i veshur më të gjelbër,
  Deti i qet' e i gjerë,
  Lumi që nxjerr oshëtimë,
  Që bubullin nëpër male
  Dhe ikën me fishëllimë
  Nëpër fusha me ngadale,
  Brigjet' e veshurë me bar,
  Me lule, me gjeth, me fletë,
  Rrahurë n'ergjënt edhe n'ar,
  Ahu me krye përpjetë!
  Më çdo kënt edhe më çdo vis
  E më çdo çuk' e çdo brinjë
  Shoh një plep, një vith a lis,
  Një qarr, një bush, një dëllinjë.
  Hap sytë dhe përqark shikonj
  Fushë, limë, brigje, male,
  Edhe të shkuarat kujtonj
  Një nga një, dalengadale.
  Për ata që janë ndarë
  Prej nesh, që rrinim gjithë tok
  Edhe më s'i kemi parë,
  Që i patmë shpirt edhe shok,
  Zëmëra më përvëlohet
  Edhe them vallë ç'u bënë,
  Kur shoh që koha po ndrrohet
  Dhe të mugëtit ka rënë,
  Po rrjeth nëpër hapësirë
  Edhe sa vete po shtohet,
  Lint nata me errësirë,
  Dheu e qielli ndryshohet.
  Kështu rrotullohet moti,
  Yjt' e hëna sytë hapin
  Dhe pas nomit q'u vu Zoti
  S'rrinë, po gjithënjë çapin.
  Lumi me një psherëtimë
  Ikën edhe vete në det,
  Dëgjohet një bubullimë,
  Që përhapetë përmbi dhet.
  Duke shkuar dit' e net,
  E duke ndërruarë moti,
  Vemi si lumi në det,
  Nga Zoti, prapë te Zoti.
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:09 am

  Mëmëdheu


  Mëmëdhe quhetë toka
  ku më ka rënurë koka,
  ku kam dashur mëm'e atë,
  ku më njeh dhe gur' i thatë
  ku kam pasurë shtëpinë,
  ku kam njohur perëndinë,
  stërgjyshët ku kanë qënë
  dhe varret q'i kanë vënë,
  ku jam rritur me thërrime
  ku kam folur gjuhën time,
  ku kam fis e ku kam farë,
  ku kam qeshur, ku kam qarë,
  ku rroj me gas e me shpres,
  ku kam dëshirë të vdes.
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:10 am

  Vaje


  Që ditën që vdiqe, që kur s'të kam parë
  Lotët që kam derdhur, s'më janë dhe tharë
  Shumë vjetë u bënë sot u mbushen dhjete
  Që kur më ke lënë dhe s'të shoh ne jete!


  Në ç'kopshte me lule ke qëndruar vallë?
  S'të vjen keq për mua?S'të vjen mallë për djalë ?
  O ëngjëll I bukur mos meno në botë
  Kthehu të të shomë të na mbeten lotë


  S'rrojmë dot pa tynë ti si rron pa neve?
  Motëmot që rrojtëm bashkë s'më urreve
  Atje tek rri janë qipariz' e varre
  Kthehu të të shomë mos na lër përfare


  Mos na lër të gjorë me zemër të ngrirë
  Kthehu të gëzohesh kur të shoç tët birë
  E ke lenë foshnje tani u bë burrë
  S'arrite ta rritje s'të ka parë kurrë


  Për ty shumë herë çoç do të më thotë
  Por s'mund ti përgjigjem se më mbytin lotë
  Kthej kokën mënjanë dhe vështroj përpjetë
  Duke psherëtitur te zot' I vërtetë


  O zot I vërtetë s'të erdhi keq për djalë
  Kur i more mëmën dhe më le të gjallë
  Të më keshe marrë do të qe më mirë
  Dhe të rronte mëma të rriste të birë
  Me se rrojnë foshnjat çi rrit çiliminjtë
  Dashuri e mëmës dhe përkëdhelitë
  Doje dritë o qiell more dritën time
  dhe ma mbushe jetën plot me hidhërime
  Tani rroj pa shpresë ndaj s'dua të rroj
  Se dhe perëndinë tani s'e besoj.
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:10 am

  Kush ta fali bukurine

  Kush ta fali bukurine
  Qe t'e me trerosh te zine!

  Kur te pashe per te vluar,
  Pellumbeshe pende-shkruar,
  Bubu!plumb ne kraharuar,
  Plumb qe vret dyke gjemuar!

  Mbledhur shoqet me nje qoshe,
  Dic, m'ju flisje,dic m'ju thoshe,
  Gushe-e-llere-e-gji-bardhoshe.

  Pa me syckezat e tua,
  Sy-larme!c'me fole mua.

  Leshrave t'ju binte hija,
  Yll i ndezur me shkendija,
  Ndezur mun ne mes ne balle,
  Te me vesh ne dhe te gjalle.
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:10 am

  Dy buzë...

  Dy buzë të kuqe,
  dy dëshira të flakta,
  që afshin ma thithën,
  gëzimin ma fikën,
  si fantazma hikën
  ndër do bota të larta...
  Dy buzë si tëpërgjakta,
  dy dëshira të flakta,
  që afshin ma thithën
  në buzë kur mu njitën
  andjet m'i trazuen,
  zemrën ma tërbuen,
  trurin ma helmuen
  e në fund u mërguen...
  Dy buzë të kuqe,
  bukuri fatale,
  të një gruaje stërzane
  një pjsë zemre më nxorne,
  një pranverë të tanë më morne
  dhe gëzimin ma vodhne...
  Ato dy buzë të kuqe
  dhe dy lote të mija
  qenë shenja të dhimbjes,
  kur më vrau bukuria,
  kur më zu dashunia
  e më dogji rinia.
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:10 am

  MERZIA

  Merzia varferon vec pjese te trupit
  Te cilat fshihen nen bust
  Merzia, piedestali qe me larton
  Kesaj rruge pa tradita, pa barrikada
  Te pjek merzia, merzia, merzia
  Sic piqet nje pikture anitike, plasaritet verniku
  Pluhuri mbi pikture i josh qepallat te ulen
  E tonet kuqerreme te burojne nga merzia
  Prej piktures e sajojne dhomen e vetevrasjes,
  ku perdet u ulen
  eshte dhoma e mire e miqve, me veles
  I je qepur nje karrigie te rende dhe nuk del kurre
  Nga titulli i librit, brenda te cilit sigurisht qe ti
  ekziston
  Nen emra te rreme e kujtese te njellojte
  Ne nje cep te bibliotekes do ta gjej te vjeter librin
  Merzia, merzia
  Merri gjymtyret e mija e hidhi ne ndonje loje
  Ku vec mund te humbet
  Vec te mos e prek me trupin
  As te falem me to nuk dua
  Ose i nderroj gjymtyret me floket e mij
  Ah, floket e mij dy here te prere, aq te gjate
  Mes tyre gjendesha mes nje kopshti trendafitesh ujitur
  pa gjak
  Ku stolat kendonin me ze te harruar
  shatervani...
  Aty midis flokesh i shpetoja njerezise
  Tek me sy te mbyllur ecja e s'me shihnin
  Kerkoj floket e mij qe qene te verdhe
  Po krejt ma thithnin te keqeni dhe me linin mua
  Vec merzira te mira
  Po tani qe pa floke kam mbetur, pa njerez kam mbetur
  Merzia
  Eshte dicka e hidhur qe nuk ben dot pa te me
  Si edhe pa e quajtur pikellim apo me fjale me te ndera
  eshte dicka qe vertet te kthen ne bust
  Barkun me qime e kofshet t'i fsheh e t'i ruan
  Ne uje te mbyturish
  Qe t'i kesh per pleqeri
  Tani qe zhduka edhe floket e shenjte
  nje figure e lojes me letra jam bere
  Duke buzeqeshur me nje lule gazi ne dore
  Me ca rroba te stolisura fort
  Bust, bust spathi, si fant
  Me dy koke e kater duart me thika e gjethe te gjumit
  Tanime merzia si nje gjarper pellumb
  Ne nje fole thurur prej flokesh te ngordhur
  Ngroh si veze dy kokat e mija
  Njera eshte per vrasje, tjetra per vetvrasje.
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:11 am

  Dimri

  Dhe vjeshta i shkoi 'fletët e saj'
  i vërtit era, i perpjek
  dimri si perandor kinez
  ngjyrën e verdhë kudo e ndjek.


  Dhe këto re qe tani vijnë
  ndryshe nga retë e gjertanishme
  të shkretat janë pa vetëtima
  porsi djerina te mërzitshme.


  Veçse nën to qyteti zien
  me drita,zhurma dhe trafik
  dhe flokët e tymta të uzinave
  mbi supe i bien madhërisht.


  Ja horizonti i bardhë i dimrit
  përballë peisazhit që leviz
  harxhon të fundmen vetëtimë
  si reporteri të fundit blic.
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:11 am

  Pa ty

  Ti ike udhes se pafundme
  Ku zverdhin druret gjetherenes
  Mbi gjokse pellgjesh tani tundet
  I arti medalion i henes.
  Lejleket iken.
  Fill pas teje
  Si stof i keq u zbeh blerimi
  Dhe ngjajne toka, pylli, reja,
  Me negativin e nje filmi.
  Tani ne fusha shkoj menduar
  Ku nis te fryje ere e ftohte,
  Ku ca mullare te gjysmuar
  Duken qe larg si Don Kishote.
  C'te bej, po them me vehten time,
  Ne kete ore te vone te muzgut,
  Ku qerrja baltave ben shkrime.
  Te lashta sa te Gjon Buzukut?
  Do te shkoj te ulem permbi pellgjet,
  Te pi ne gjunje duke rene,
  Ne gryke e di qe do te me ngelet
  I ftohte medalioni i henes.
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:11 am

  NUK E KAM NJE FOLE  Nuk e kam nje fole sonte
  Te strukem e gjume te fle
  Ti, te me zgjosh, bukuroshe
  Enderren, zgjenderr, te ma besh  A te gjej ne zemren tende, shpresen
  folene qe e humba
  Ie flas me endrren tende
  E ta fal besen


  Do ta shohesh, do te jem me i mire neser
  Kam si te dal para dites
  Me folene qe kam gjetur
  Zog qe, gjith nates ka fjetur


  Porse sante, ku ta gjej nje foIe
  te ngrohte e te mire
  Ii jashte, ne kete ngrice, me Ie
  Paske qene, sa e pameshire


  Kam, dy sy, si te qiellit
  Yje, qe humbur m'kane, n'pagjetje
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:12 am

  KAM MENDUAR


  Kam menduar per nje kohe te vjeter
  Ketu era, tek me shtyne, ne gjoks me qane
  Kur kam dashur me shume nje tjeter
  Kete nate, prape ne mendje e kam


  Mos u merzit .Ti ne krahun tim
  Une, sekret e mbaje dhe, s'ta them
  Kjo ere e cmendur, me s'ka kthim
  Por dhe ne kthefte, me s'do kete vlere


  Ky mendim eshte i vangullt e pa shprese
  Do te mbyllet bashke me vetrnine aty
  Pa lene asnje shenje, asnje mbrese
  Se, mua s'do me gjeje me Ty!
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:12 am

  Atdheu

  Atdheu eshte dhimbje , eshte dhimbje.
  Nje prill i pikelluar ne shpirt.
  Atdheu eshte kryqi , eshte kryqi
  E mban - dhe te mban ty ne shpirt.

  Atdheu eshte toka e premtuar.
  Ti shkel si nje zot dhe se ka nden kembe.
  Atdheu ska fjale , ka sy te trishtuar.
  Vdes dashuria ne dashuri qe te cmend.

  Atdheu eshte buka e uritur.
  Te iken nga duart e dot nuk te ngop
  Enderr dhe ankth dhe shprese e sfilitur
  Me syte n'erresire vetveten kerkon.

  Atdheu eshte varr i hapur, eshte varr.
  Nje jete drejt tij shkon me bese qe lind.
  Ne nje pike loti mbyt lotin fatvrare.
  Ne nje pike loti lirine e lind.

  Atdheu yt i vogli , i vogli
  ai hyjnori i pavdekshmi si loti
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:12 am

  Deti

  I vogel , me pantallona te shkurtra ,
  me kembe te zbathura e nje kemishe hamaije , qe e qepte vete gjyshja ...

  Ashtu darke per darke dilja ne breg .
  Nder gishterinjte e kembes se ftohte me rridhte rera .

  Une prisja me ore te tera ,
  gjersa pernjeheresh , tutje neper fushat e gjera te nates
  ngriheshin kope te cuditshme , te panumurta kuajsh te bardhe .

  Neper hapesirat e pafundme suleshin aradhe - aradhe

  Turfullonin

  Binin me kembe te thyera ,
  rrokulliseshin duke gulcuar neper te zezat humnera .

  Mbi ta fluturonin te tjere ,
  jelet e hakerryera dallge - dallge fushen e djellit fshinin .

  Hingellima te frikshme para tyre bridhnin .
  Ata vinin , afroheshin drejt meje .

  Gjokset e medhenj e te bardhe kreshperonin perpjete
  kembet e para rrihnin ne ere ...

  Syte u flakeronin .

  Nje cast ... dhe nen thundrat e tyre do te me coptonin.

  Kur ja me potere
  si nje gjemim i madherishem perplaseshin tek kembet e mia.

  Nga flegrat gjigande
  miliarda grimceza te kristalta shfrynin per te fundit here

  Te tjere hingellinin neper fushat e gjera te nates

  Me gezim e frike, ore te tera une shihja kuajt e bardhe
  te suleshin neper furtune.

  Thyenin kembet , rrokulliseshin ,
  qe te vinin sa me pare tek une
  shkelnin, fluturonin njeri mbi tjetrin...

  Dhe tani, kudo qe jam ,
  ashtu fantastik e i madherishem , me ndjek pas deti...
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:13 am

  XHEVAHIRI I FJALES

  Më kërkove rrugëve të Korçës.
  Perëndimi ulej atë çast këmbëve të saj,
  thyente kokën nëpër kalldrëme,
  gurët bëheshin fjalë xhevahir.
  Në kërkim të tyre nuk e di
  më gjete a të gjeta.

  Erdhi një kohe,
  që besuam se erdhi,
  diku në një cep dhjetori 'nentedhjete,
  besuam se gjetëm rininë e shpirtit të humbur,
  nën dritën e xhevahirit të fjalës së lirë
  nuk e di,
  më rigjete a të rigjeta.

  Eshtë një kohë tani,
  që nuk e di në është...
  Rrugëve të botës
  enigma e fjalës na bën ende shënjë.
  Rend unë a rend ti,
  të kërkoj a më kërkon,
  nën dritën e xhevahirit të gjuhes sonë,
  të gjej a më gjen
  nuk e di...

  Do vdes duke të kërkuar,
  do vdes duke të gjetur,
  nën driten e një xhevahiri,
  xhevahir të fjalës, që nuk vdes!
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:13 am

  ETERIT

  Etërit na ikën...
  Në ditëvite të ndryshme.
  Me vdekje të thjeshta,
  si jeta e tyre.

  Na ikën...
  Cdo ditë e më shumë
  ua numërojmë të mirat...
  Ku ishim më parë
  ne bijtë, ne bijat?!

  Tani, që s'i kemi,
  ah, dhe një çast t'i kthenim!
  Të bëjmë ca rrugë
  andej nga Liqeni,
  t'iu japim një kafe,
  që s'ua dhamë te "Rinia"
  dhe tutje më shumë
  t'iu bëjë pleqeria...
  Rradhëve mos t'i lodhim
  në asnjë lloj dyqani,
  Mbrëmja mos heshtojë
  me sy tek ekrani.
  Të nisim udhë bisedash
  për botën anembanë,
  një gotë, çdo mbrëmje
  ta pimë me etërit tanë...

  Cfarë s'japim,
  t'iu jepnim,
  ato, që dot s'ua dhamë!
  Të urtëve,
  të pafjalëve,
  të mirëve,
  etërve tanë!
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:14 am

  Ëndrra... pastaj Vlora

  Diqysh shkuam në një planet tjetër
  Ku kishte bukë qumësht mish
  Dhe s’kishte milicë

  Shqiptarët ishin shumë të mirë
  Preheshin hijeve
  Hidhnin valle shesheve
  Bënin dashuri të mëdha

  Disi... kur hyri Vlora në dhomë
  Babi mbrëmë me dy orë natë
  Na shkallmuan derën përsëri
  Ata që s’mund t’u zë emrin në gojë
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:14 am

  Dhe ikim ikim ikim

  Mbase ikim ikim ikim
  Nga dhomat e mbushura ofshamë
  Dhe dalim shesheve
  Po sheshet janë të lara në gjak

  Ndodh largohemi nga rrugët
  Që klithin në fytyra fëmijësh
  Dhe i mbyllim sytë
  Kur Mezia i ngul ushtën
  Demit tonë të Zi
  Në Mozomazinë e përhumbur
  Dheu na rrëshqet nën këmbë
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:14 am

  Zonja Mëmë

  Jam lodhur duke pritur
  Zonja Mëmë
  T’i nisësh shërbëtorët e Tu
  (Dhe unë shërbëtor Yti jam)
  Të m’i këputin hekurat

  Jam bërë një ashtlëkurënajë
  E ka rëndë
  Dhe toka të më mbajë
  Ku ta këput kokën
  Mbështetur për muri

  Ti Zonja Mëmë
  Mos resht të m’i ledhatosh shpresat
  Po mbahem për një fije floku
  I bindur se është floku Yt i thinjur

  Zonja Mëmë
  Mendimet për Ty
  M’i vrasin në rrugë
  Po malcimet e plagëve
  Ti m’i ndien
  Dhe ballin rrëzon në shuplakë

  Ti duhet ta dish
  Zonja Mëmë
  Kur më hipën zjarrmia
  Ai kroi i cemtë
  Që rrjedh dikund aty pranë
  Je Ti

  Kur më ngushtohen rrugët
  Dhe e kam pisk

  E di se Ti
  Zonja Mëmë
  Do të më hapësh një shteg
  Se me Ty është liria
  Dhe dashuria ime për Ty
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:15 am

  Kur vritet biri i madh

  Fytyra e tij e qeshur
  më ndjek kudo

  Pate acar të madh në zemër
  Kur vemjet i mbushën rrugët
  Ti dole dhe i talle bishat
  Që hynin me nxitim në arenë

  Zogj të hekurt
  Na kërcënonin nga sipër
  Kur i binim varrit
  Dhe të kërkonim ndjesë
  Për jetën e këputur

  Ata nuk e dinin
  Se ti na mësove ta tallim vdekjen
  Ti që s’ishe as njëzet vjeç
  Dhe ishe aq i madh

  Të zije vend
  Ndërmjet tokës e qiellit
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:15 am

  Përpjekje për t’i zënë konturet e mbinjeriut

  Dhe e more more e dhe
  Nga dritarja me grila
  Ta zhdavaritje terrin
  Dhe u dogje ngadalë qetë butë
  Ti sy fëmije para lodrës së re

  Dashuri e madhe të mbante në jetë
  Ndaj syzat i përdorje si llupë
  Ta ruash të gjallë zjarrin

  Hije të zeza të mëdha
  Shtrëngonin nofullat kthetrat
  Dhe tërhidheshin gjithë tmerr
  Nga shkëlqimi që të rrethonte
  “Ky paska luajtur, ky s’qenka në vete
  Kur na tall kaq pa turp”

  Dritë e madhe të mëkonte në jetë
  Kur jepje e merrje kur merrje e jepje
  Ta mbaje të gjallë zjarrin
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:17 am

  Njëzet e tetë Nëntori
  rroftë deri në pakufi,
  është Dita e Flamurit
  shumë luftërave që iu ka pri.

  Krenari ndërshekullore
  e kishim e do ta kemi
  me te i tregojmë gjithë botës
  kush, në të vërtetë na jemi.

  Jem’ bijtë e asaj shqipeje
  ndër shekuj me gjak të larë
  kurr nuk u gjunjëzuam
  prore mbetem krenarë.

  Sot flamuri jonë
  një mision të ri e ka,
  të na prij në fitore
  mbi projekte të mëdha.

  Në çdo njëzet e tetë nëntor
  ju këndoni e festoni,
  shqipen dykrenare
  sa më lartë ta çoni.

  Le të valojë e bekuara
  si në kohë të Skënderbeut,
  forcë e krenari
  le t’i sjell Atdheut.

  NËNTORËT E LAVDISË

  Më 28 Nëntor
  nga plaku mjekërbardhë,
  u ngrit në Vlorën tonë
  Flamuri jonë kombëtar.

  Ish Nëntori i Dytë
  qe nga Kruja e Skënderbeut,
  shkëlqeu si vetëtima
  anë e m’ banë atdheut.

  Ne të tretin e lavdisë,
  të kulluar si ari –
  në Prekazin heroik
  u lind Adem Jashari.

  Në nëntor të 97-ës
  si luaj djemtë e lirisë
  në Llaushë të Drenicës,
  grusht të fortë i dhanë Serbisë.

  Muja, Rexha dhe Dauti,
  si skyftera fluturuan,
  të vërteten mbi UÇK-në
  hapur botës ia treguan.
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:17 am

  ATDHEUT TIM

  Mbijetove furtuna e stuhi,
  ngadhnjeve nder shekuj,
  të dua në zor e në liri
  ti ishe dhe mbete, tempull mbi tempuj.

  Të dua, të dua mbi të gjitha,
  të dua më shumë se veten,
  të dua se je djepi im
  në Ty gjej veç të vërteten.

  Qielli mbi Ty është më ndryshe
  nga ai në mergim,
  dielli tek Ti ngrohë më ëmbel
  o i dashuri, Atdheu i im.

  Fusha, ara e livadhe
  pershkojnë Atdheun tim,
  i dua e s’mund t’iu ndahem
  sot e gjerë në amshim

  Malet plot me drunjë,
  kullosa e shkëmbinjë
  shtrihen si kurora
  gjerë në pakufi.

  Lumenjtë e liqejtë
  me ujë të këthjelltë si loti,
  për ne dhe vetëm për ne
  i ka falur Zoti.

  Ka gjithëfarë minierash,
  energji e gjithëçka tjetër
  që vështirë mund të numrohen
  dhe vehen në leter.

  Djem e vasha të bukura ka,
  petrita e skyftera,
  si luleve të trëndafilit
  këndëshëm iu vie era.

  Ka shumë njerëz të ditur,
  shkrimtarë e shkencëtarë,
  ka edhe nobelista,
  priftërinjë e hoxhallarë.

  Për këto e shumë të tjera
  shkrova e këndova
  e kur e kerkoi koha
  dola dhe luftova.

  Jo pse e desha luften
  me plot mizori,
  po pse u sulmova
  mu nga fçinjtë e mi.

  Jo pse e dua luften
  të pushtoj të tjerë,
  po për të mbrojtur t’imen
  që e kisha, e do ta kem përherë.
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:18 am

  fali nena djalin
  babai ra ne betej
  varre mbushen mali
  djelli ketu te nzen

  mbi shqipen krenanre
  u versul ni bish
  deshi ta marr hakun
  e qetinkve grsh

  ne edhe ter kosova
  dridhej ven ne zi
  drenica e gjakova
  djepet shpi per shpi

  qajn fehmijet
  ne djepa mallkoj bij e nen
  per bilil n e sqepa
  lupin djell e hen

  loti nuk del ne su
  te trimit fisi ban
  bajrek kurban i flamurit
  njeriu duhet te jet
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:18 am

  drenica
  drenic ti qendrove
  sepse pate trima
  drenic ti qendrove edhe ne viktima

  isha krenare
  dhe do te behem gur
  heronjet e drenices
  nuk do ti harrojm
  kurrr

  gjith aato vuajttje
  i shenoj historija
  se pa heronje nuk
  na erdhe lirija

  drenic e bukur
  drenic kreshnike
  o vend i dashur
  shum trima rrit e

  dreni c me kroje e kurra
  nder trima pate gra e burra
  ne ket vend kemi lindur
  ne ket vend do te vdesim
  KOSOVEN armikut kurr nuk do tja shesim.
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:18 am

  me 28 nentor ne kemb u ngrit shqiperia
  Ismail Qemaili ne Vlor
  me gjth shoket e tija
  i tha populit ton
  posht o shkok roberia
  evropa le ta degjon se ktu
  nu ka vend shqipria
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:18 am

  shqiponja

  hape krahet fluturove
  thelle thelle neper kajlersi
  udhetove udhetove
  cerdhen ku do ta besh ty

  ty asgje sta mbushka syri
  as kjo pem as ky kur
  me ne fund moj trimbereshe
  bere cerdhen ne flamur
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:19 am

  28 nentori
  rroft deri ne pakufi
  eshe dita e flamurit
  shum luftetareve ju ka pri
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:19 am

  çfarë ishin shkijët?
  çfarë ishin serbët?
  çfarë ishin turqit?
  nuk ishte
  as nje njeri

  kur luftoi Gjergji poashtu dhe babai im ather u shpall pavarsia e gjith kuptim
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:19 am

  nëno moj mbaj zi për vllan
  me tre plumba na i ran
  na e vran e na e shan
  na i than tradhetor.

  se te deshte dhe s’te deshnin
  se te qante kur te qeshnin
  se te veshte kur te çveshnin
  neno moj te ra deshmor.

  neno moj vajto merr malin
  Larot ta permbysin djalin
  qe me Ismail Qemalin
  ngriti flamurin trimeror.

  neno moj ma qaj ne Vlor
  ku te dha liri kuror
  shpirt i bardh si debor
  ti si dhe as varr per hor.

  neno moj qesht perpjekur
  goj-mjalt e zemer-hekur
  syrgjyn-gjall e syrgjyn-vdekur
  ky vigan Liberator.
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:20 am

  Shkoj nje dit mjegullore
  mjegullore e helmuar
  thua qielli do t’vajtoj
  pastaj duke gdhit me shi
  nga sheshi u ndi nje gjem
  qe hyri dhe solli zin
  n’der zemra dhe ne pallate
  ishte Lek Dugagjini
  rrihte ballin me nje dor
  e me tjetren shkulte floket
  trandu-trandu Arberi
  eni zonja me bujar
  eni t’varfer dhe ushtar
  eni qani t’pikellueshem
  se sot mbetet jetim
  pa prindin qe ju kshillonte
  ju kshillonte e ndihmonte
  dhe te vashave bukurin
  e te fqinjeve haren
  s’ka se kush me t’ua mbroj
  prindi dhe zoti i arbrit
  vdiq ai sot ne mengjes
  Skenderbeu sesht me
  degjuan shtepit e u tranden
  degjuan malet e u qan
  kambanat e kishave
  zun kumbuan perreth
  n’qiellin e hapur hynte
  Skenderbeu i pafat.
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:20 am

  Më 28 nentore
  nga plaku mjekerbardhe,
  u ngrite ne vloren tone
  flamuri jon kombetar.

  Ish nentori i dyte
  qe nga kruja e skenderbeut,
  shkelqeu si vetetima
  ane e mbane atdheut.

  Ne te trein e lavdise,
  te kulluar si ari -
  ne prekazin heroik
  u lind Adem Jashari.

  ne nentor te 97-ës
  si luaj djemt e liris
  ne Llaush te Drenisces,
  grusht te forte i dhane serbise.

  Muja,Rexha dhe Dauti,
  si skyftera fluturuan,
  te verteten mbi UCK-në
  hapur botes ia treguan
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:20 am

  28 nentori

  me njezet e tet nentor
  ne këmbë u ngrit shqiperia
  ismail qemali me gjithe
  shoket e tija
  i tha popullit me goj
  posht o shok robëria
  europa le ta degjoj
  se ska vend ketu turqia
  ja të vdesim
  ja te rrojm
  është e jona shqipëria
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:21 am

  28 nenori
  je i lavdise
  se ti na shptove jete
  o adem jashari
  o adem ku je ku je
  je ti i mungur se KOSOVA
  te kerkone
  eja eja
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:21 am

  28 nentori
  te lutem dora oi Marigon
  qe qendise flamurin tone
  me 28 ishte muaji nentor
  Ismail Qemaili e ngriti flamurin n’Vlore.
  Qe nga ajo dite per mbar kombin tone
  data 28 nentor eshte krenari per kombin tone..
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Sun May 17, 2009 10:21 am

  OJ KOSOV SA SHUM KI VUJT ME NE FUND U BERE SHTET ME NE FUNT TU PLOTESU DESHIRA SE ERDH PAMVARSIJA OJ KOSOV E DASHUR KURR SDOT HARROJM SE KOSOVART TY TE DOJN. AUTOR FATLUM NEZIRI KL 4.
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Mon May 18, 2009 1:35 pm

  Ariu i Uritur


  Nje ari i uritur
  Nga gjumi ishte zgjuar
  Doli ne pyll
  Mjalte per te kerkuar

  Nuk eci shume
  Dhe ja nje hoje
  U aferua ta marr
  Por aty ishte blete zoja

  Posa Ariu i uritur
  Zgjati doren
  Bleta e vogel
  Menjeher e kafshoi

  Uau Uau
  Ariu bertet
  ZEEEZEEEEZE
  Bleta e vogel qesh
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Mon May 18, 2009 1:35 pm

  Joni i Vogel


  Eshte nje djalosh i vogel
  E i bukur si lepurushi
  Te gjite ate e thrrasin
  OOO Jonush Bukurush

  Ai ka tet muaj
  Dhe tash kaleron me dubak
  Shume shpesh mamit
  I then ndonje bardak

  Tani ka dy dhembe
  Dhe fillon te gecmon
  Por si nje mi i vogel
  Mollen e kafshon

  Eshte shume i bukur
  Dhe sy te bukur ka
  Lume te tri motrat
  Qe e kan kete vlla
  __________________
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Mon May 18, 2009 1:36 pm

  Klasa e pare


  Ne lagjen time
  Eshte nje vajze
  E cila tash shkon
  Ne klasen e pare

  Emrin e ka Rinesa
  Te gjithe Rina e tharrisn
  Vetem e ule koken
  Kur te tjeret bertasin

  Ajo eshte e bukur
  Ka syte ngjyre qjelli
  Mami dhe Babi tharrasin
  Rinush kacameli

  Kur kthehet nga shkolla
  Rina ne shtepi
  Ne kohen e lire ajo shikon
  Zogjet mbi qati....
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Mon May 18, 2009 1:36 pm

  Klasa e kater


  Mas klases se tret
  Vjen nje klase tjeter
  Aty do shkon Ronika
  Sikur nje lepur

  Nika eshte nje vajze
  Shume e diciplinuar
  Pa i bere detyrat
  Ne shkoll ska per te shkuar

  Ajo eshte e urte
  Dhe e sjellshme sa te thuash
  Motres saj Rines
  Plot vjersha i ka mesuar

  Une jam i sigurt
  Qe Nika dhe Rina bashke
  do te lozin ne kohen e lire
  ne oborr me litar.

  Nika motren e saj Rinen
  Oh sa shume e do
  Dhe per dore kete vite
  Ne shkoll do te shkojne

  Le te thojne qfar te duan
  Ato jan te pa ndara
  As njera as tjetra
  Nuk munde te rrine te ndara
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Mon May 18, 2009 1:37 pm

  Klasa e gjasht

  Ne klasen e gjasshte
  Shkone nje far Kaltrina
  Qe babi shume shpesh e thrret
  O mini O Tina

  E tani per nje mend
  Une do te ju rrefej
  Tina eshte sjellshme
  dhe mua sme genjen

  Ajo shkon ne shkoll
  Ajo eshte e qete
  i ndihmon mami
  perher ne jete

  ajo e ka nje vlla
  qe quhet Jon
  e perkund tere diten
  dhe kur shef televizion

  e sikur te ishin keshtu
  te gjithe femijet e botes
  une do te isha shume krenar
  qe i ngjajn Kaltroshes.
  __________________
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Mon May 18, 2009 1:37 pm

  Voglushi im

  Ah sa kam deshire te jem atje
  Te shiqoj qdo minut
  Se si rritesh o pellubi im
  Bash si nje lepurush

  Babi ty te ka xhan
  Te kete mire e di
  Se shpejti do te vije
  E ti do me pritesh ne shtepi

  Babi ty te ka pellumb
  Ty te kam dhe leurosh
  Kur te vi do te lozim
  Dhe te jem bashk tok

  Vogelushi i babit eshte rritur
  Dhe do me del para
  Do me puth ne faqe
  Dhe do me tregoj prralla
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Mon May 18, 2009 1:37 pm

  Lepuri dhe Luani

  Ne pyll sonte diqka u degjua
  Luani mbret na ishte hidheruar

  Kishe disa porobleme me mikun lepurosh
  se mbajti fjalen te luajn se bashku ai bardhosh

  Po sa lepurushi ulurin degjoj
  i ra nder mend se luanin e tradhetoj

  Shkoj ngadal te shtepija e tije
  dhe bisedoj me te emen sikur nje femije

  Po perse or lepurush luanin tradheton
  kur ai nga ujku lekuren ta shpeton.
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Mon May 18, 2009 1:38 pm

  Shtepija ime ne pyll.

  O sa bukur O sa lumturi
  Kam ne mes te pyllit nje shtepi

  Aty une jetoj me shume miqe
  Miku me i mire lepuri shkutrabiq

  Edhe majmuni afer banon
  Hidhet me nje deg e ne tjetren pushon

  Ariu me sjell mjaltin ne gjdo mengjes
  Kurse dhelpra rrushin ende me ves

  O sa i lumtur jam me shoket e mi
  Kurr nuk do te jetoj me ne tjeter shtepi

  Ketu ka hare ketu ka gazmend
  Me kafshet e egra mbledhim nje kuvend..
  __________________
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Mon May 18, 2009 1:40 pm

  Gjithë trupi im është dhimbja
  e një errupsioni të pamundshëm.

  I paaftë jam të qis jashtë atë të squllët e të errët meduzë
  brenda lëvores time,
  i pazotë jam të erruptoj atë masë të gurëzuar
  që mbush kafkën.

  Truri më kotë përpiqet të godasë membranën,
  është gangrena që bllokon shtegun e shpëtimit.
  Mendja pa dobi përpiqet të bëjë hapin e gaforres,
  është kanseri që bllokon derën e tualetit.

  E dashur, nuk jemi njohur kurrë më parë,
  ishin larvat tona,
  hibridë resh e mjegullash.
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Mon May 18, 2009 1:40 pm

  Të gjithë do të donim të ishim kusarë,
  por,për dreq,jo të gjithë dimë të fshehim.
  Të gjithë do të donim të ishim parlamentarë,
  por,për dreq,jo të gjithë dimë të gënjejmë.
  Të gjithë do të donim të ishim tregtarë,
  por,për dreq, jo të gjithë dimë të buzëqeshim.
  Të gjithë do të donim të ishim pak më të ndjeshëm,
  por,për dreq, jo të gjithë jemi inteligjentë.
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Mon May 18, 2009 1:41 pm

  Kush shkon të rrëmojë frutat
  e kësaj varreze gjenealogjike,
  gjen një të mërzitshme,të pështjellët,të pamasë armatë gurësh o pllakash,
  ku është një aventurë të qëmtosh emrat e të vdekurve,
  por nuk stresohesh të deshifrosh dedikimet:
  lindur i varfër,
  vdekur leckaman.
  Më fatlumët pirgje vënë në pah foton ngjyrë sepie,
  të tjerët-gurë anonimë,pak ferrë,shumë baltë,
  si pronë private vetëm mbiemri,
  për t'u përsëritur kotësisht nga pjellat e ardhshme
  si dedikim:
  lindur pa trashëgimì,
  vdekur injorant.
  Mërmërin varreza:
  E pamundur që gjithë kjo rracë
  s'ka mundur të zotërojë çelësin e diturisë,
  e çuditshme që , prej të gjithë meteorëve të të fatit,
  as edhe pak thërrime mbi kokat e tyre,
  por vetëm:
  vdiq me vlerë zero
  e nuk e dinte që kish lindur.
  Kafkë mbi kafkë,eshtër mbi eshtër,-
  fertilizues për gjembaçë o barëra bastardë ,
  hiç xixëllonja,hiç mëllenja,zhdukur bretkët,
  pak rrufè,shi fallso,bosh kujtesa e aromave,
  por s'mongon e pamëshirshmja:
  Nuk kishte lindur idiot,
  vdiq i çmendur...
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Mon May 18, 2009 1:42 pm

  Kenga e kandarit
  ..........................................

  Grua mu prish kandari
  nuk eshte me ai i pari

  qe punonte dite e nate
  gati si barut i thate

  qe punonte dimer e vere
  pa u lodhur asnjehere

  qe ishte i lehte si flete
  qe e mbante koken perpjete

  qe turrej si trim i rralle
  per te kapur zockat gjalle

  dhe rropatej neper shpella
  ku te ishin me te thella

  Dhe tani s'di c'ka ngjar
  here here rri i menduar

  kur ben ftohte e dimer shume
  struket e bie ne gjume

  ndonese eshte i permalluar
  gjuetine se ka rralluar

  kerkon zocka te njoma
  pellumbesha gusharoma

  dhe me to giciliset
  fillon celet kaperdiset

  Giciliset i cel nuri
  dhe merr pamjen prej burri

  e fillon nga zanati
  ashtu sic ka bere i jati

  dhe versulet porsi ngjale
  drejt vendlindjes ku ka dale.
  avatar
  Elda
  Super Moderator
  Super Moderator

  Gjinija : Female
  Postimet : 2794
  Age : 20
  Vendodhja : Gjakovë
  Reputation : 18
  Pikët : 2948
  Registration date : 2008-12-26

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Elda on Mon May 18, 2009 1:43 pm

  Triptik
  (Edmond Tupja)

  Oh, nje grua lakuriq,
  Ne fund te barkut
  Nje iriq!

  Oh, nje burre lakuriq,
  Ne fund te barkut
  Dy kokrra fiq!

  O iriq,
  Mos ha fiq,
  E ke dhomen plot me miq!...

  Sponsored content

  Re: ketu postoni vjersha te ndryshme

  Post by Sponsored content


   Current date/time is Fri Apr 20, 2018 8:35 am